петък, 3 юни 2011 г.

ЗОВ за помощ

Здравейте,
Казвам се Яна Анастасова и се обръщам към вас с молба за помощ.
В семейството ми от поколения се предава наследствено заболяване – бъбречна поликистоза. Заболяването образува кисти във вътрешността на бърбреците, които с течение на времето се пукат и разрушават бъбреците. В даден момент от живота на такъв болен се стига до хемодиализа  - манипулация за пречистване на кръвта чрез специален апарат. Процедурата е поддържаща и се прави по няколко пъти седмично. Моят баща – Димитър Анастасов вече 8 години е на хемодиализа. Заболяването може да бъде преодоляно само с трансплантация на бъбрек. Димитър е преминал през една неуспешна трансплантация в Пакистан.
На 08 ноември 2010 г., Фондът за лечение на българи в чужбина излиза с решение, че неговият случай не може да бъде разрешен чрез трансплантация в България и е одобрен за трансплантация извън пределите на страната. Към тази дата той получава уверението, че освен трансплантацията, държавата ще покрие и задължителните предварителни изследвания, които са необходими за да може той да бъде включен в листа на чакащите за донор. Задачата на баща ми е да открие клиника в чужбина, която да се съгласи да извърши трансплантацията. Избраната клиника се намира във Франция. След като бива одобрен от нея, той подготвя заминаването си. Малко преди то да бъде осъществено, Фондът за лечение на българи в чужбина е закрит и неговия правилник е променен. Новите условия гласят, че тъй като не е сигурно, че след предварителните изследвания той ще бъде одобрен за трансплантация – държавата не може да покрие сумата необходима за тях. Сега баща ми Димитър трябва да намери средства за извършване на предварителните изследвания, за да може, ако резултатът е добър, да се възползва от държавната помощ за извършване на трансплантацията.
Обръщам се към Вас с молба да помогнете да събера 3500 евро, които ще покрият тези изследвания, самолетните билети и престоят в болницата.
Димитър Анастасов е художник. Роден е на 20 август 1958 г. в гр.Плевен. Завършил е Художествената гимназия в Казанлък, а след това и Художествената академия в София със специалност Графика. В момента работи в Галерията за чуждестранно изкуство. Женен е и има две деца.
Тази трансплантация ще му помогне да води един нормален живот. Защото сега, този живот е в пряка зависимост от една машина, към която се налага да бъде “завързан” 3-4 пъти в седмицата за по няколко часа. Това е само малка част от неговия живот. Защото освен машината, той има и много други ограничения. За всеки от нас плодовете и зеленчуците са извор на витамини, енергия и живот. Консумацията на голяма част от тях е забранена на баща ми. Течностите, които той може да приема са до 500 мл. на ден...
Помогнете му да води живота, който всеки от нас е приел за даденост.

Дарителска сметка:
ПроКредит Банк (България) АД
BAE: PRCB9230
SWIFT BIC: PRCBBGSF
IBAN: BG95PRCB92301437091417
в полза на Димитър Анастасов Анастасов

БЛАГОДАРЯ ВИ!

Решение на Фонд за трансплантации:




Разрешение за набиране на средства:


Договор за откриване на дарителска сметка:

3 коментара:

  1. Пуснах ти темата в социалните мрежи. Дано се открият хора които биха помогнали. Пожелавам ти успех.

    ОтговорИзтриване
  2. Ще пробвам и с магазините за групово пазарене. Дано от там пуснат обяви за събиране на парите.

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря много! Признателна съм и за най - малката помощ. Не е необходимо тя да е в пари. И разпространенито на молбата ми е огромна помощ за мен и баща ми.

    ОтговорИзтриване